בארץ המושג “מיקרו-קופי” רק מתחיל להשתרש ולצבור תאוצה, שזה אומר שבעולם הוא קיים כבר כמה שנים טובות ועכשיו כבר מצאו לזה מונח אחר, רחב יותר: “UX Writing”. כרגיל, אנחנו באיחור לא כל כך אופנתי😉
ולא, הם לא אותו הדבר.
נו, אז אתה קופירייטר.
לא, אני לא. כלומר, יתכן שאני גם, כי לכותבים יש גישה טובה למילים ולכן הרבה מהם מתמחים בסוגי כתיבה שונים, אבל כתיבת מיקרו- קופי היא התמחות שונה ולא, היא לא קופירייטינג.
כשאנחנו מדברים על קופירייטינג, אנחנו מתכוונים לקונספט קריאייטיב, לשמות, לסלוגנים. אנחנו מדברים על התמונה הגדולה- המילים שישווקו את המוצר, שיובילו את הקמפיין. הביטוי הקריאייטיבי של אסטרטגיית השיווק הכללית.
בין לבין כדאי שתכירו עולם נוסף ושונה לחלוטין- כתיבת תוכן.
כותבי תוכן הם האנשים שאחראים על כל דבר כתוב שהוא מעבר לכמה מילים בודדות- ניוזלטרים, עמודי About, בלוגים וכו’ שגם הם לא קופירייטרים. (בואו לגלות למה כדאי לכם לדעת על זה עוד ממש כאן)
ואז מגיעה כתיבת ה-UX, שהיא חלק מעולם מקצועות ה-UX הרחב להפליא (מחקר UX, עיצוב UI…) והיא כוללת את כל התהליך של אפיון השפה וכתיבת מיקרו קופי, שהוא התוצר.
דבר איתי במיקרו
כל סוג של כתיבה משרת מטרות שונות.
כתיבת UX היא כתיבה פונקציונלית- היא מניעה לפעולה, מלווה את הפעולה ומסכמת אותה. היא נותנת יד, מעוררת רגש בדיוק איפה שצריך ומרככת התנגדויות וחסמים שמפריעים לו להשלים את התהליך, כל מה שצריך כדי לגרום להמרה לקרות.
היא החברה הטובה הזאת שהכי כיף איתה בשופינג כי היא מפרגנת, מייעצת, מבינה עניין ו”וואו, מהמם עליך, אחותי!”- כזה.
המילים הנכונות יחברו אלינו את היוזר ויהפכו את החוויה שלו לאחת שהוא יזכור במאה אחוז.
וכשהוא זוכר לטובה הוא גם חוזר.
מילים ונהנים
בשנת 2009, כשג’וש פורטר פיתח טופס תשלום לאתר, הוא שם לב שהוא מקבל מלא הודעות שגיאה מהעמוד “Enter billing information”. הוא החליט להוסיף כמה מילים שיזכירו ליוזרים שהכתובת שהם מכניסים צריכה להיות מקושרת לכרטיס האשראי שלהם. הודעות השגיאה הפסיקו לגמרי ואחוז ההמרות גדל בצורה משמעותית.
זה מה שהפיל אצלו סופית את האסימון שלמילים הקטנות יש השפעה אדירה. הן מכריעות לטוב או לרע ומשנות לחלוטין את חווית המשתמש.
פורטר תבע את המונח “מיקרו-קופי”.
הוא צדק מאוד. לפעמים הבעיה יכולה להיות באסטרטגיה, במוצר, בממשק…ולפעמים מילה אחת קטנה עושה את כל ההבדל.
מכאן הכל תלוי בתקציב שלכם. בעסקים קטנים, הנטיה היא ללכת על “One man show”. בנאדם אחד שמתמחה בסוגי כתיבה שונים.
אם אתם משקיענים, קחו כותב ותמקצעו אותו בכתיבת UX.
במצב אידיאלי יהיה לכם כותב שמבין ממשקים ומומחה ספציפית לכתיבת UX. ככה תהיו רגועים שהמילים של המותג שלכם הן בדיוק כמו שהייתם רוצים שהוא ישמע- מדויק, מחבר והכי חשוב- מוכר:)
Happy hunting!