את העניין שנוצר סביב המותג FILA בשנה האחרונה קשה לפספס.
אחרי ארבעים שנה המותג עשה קאמבק ונחל הצלחה מטורפת, שאפילו בשנות ה-80′ לא הצליח להשתחל לכל ארון כמו היום.
אז איך זה קרה? איך מותג הופך לעל זמני ומשאיר את עצמו רלוונטי – בעולם של טרנדים.
בואו נודה, כיום למותגים ולמנהליהם יש עבודה לא פשוטה.
בעידן טכנולוגי בו כל טרנדים יכולים להפוך עולמות בשנייה.
המוניטין של המותג שלנו יכול להשתנות עם כל ציוץ או וידאו שרץ ברשת.
התפיסה העיקרית שמותג צריך ללכת לפיה היא הבנת הלקוחות, אפילו יותר מזה – הבנת התרבות, האנשים בה והרצונות שלהם.
מפה עולה השאלה, איך מותג יכול לדעת מתי משהו יצליח ומתי מדובר בשיגעון חולף? הגדולה האמיתית היא לתפוס את הטרנד רגע לפני ה”פיק” ולהפוך אותו לטרנד אימתני שיחקק בדפי ההיסטוריה.
הרי בעידן שלנו בכל רבעון אנחנו מגלים שפספסנו שני טרנדים שכבר חלפו ואם נמצמץ מספיק מהר נגלה שכרגע חולפים לפנינו עוד שלושה. לכן אנחנו צריכים להכיר מספיק את התרבות אליה אנחנו מכוונים (עוד לפני שנתעמק באנשים עצמם..) כדי לנסות ולזהות איזה מהטרנדים מספיק מלהיב כדי שנוכל באמצעותו להפוך את המותג שלנו ל”על זמני”.
אם נסתכל במבט כללי על המותגים החזקים בעולם, NIKE ו-Apple נשארים רלוונטיים לא בגלל שהם עושים את אותו הדבר שנה אחרי שנה, אלא בגלל שהם שואפים לעשות את הדברים בצורה אחרת, ייחודית – משינויים במוצר ועד לשיח מול הלקוח. הם נמצאים בתהליך התפתחותי בכל רגע נתון על ידי למידת השוק וציפייה מראש מה הלקוחות שלהם ירצו לרכוש ביום למחרת.
אבל בגלל שלא כולנו מתחילים עם רזומה בעובי של ספר תנ”ך, יש כמה קווים מנחים שיעזרו לכם לפחות להתחיל בצורה הנכונה – אז תוציאו את הפנקס כי את הנקודות הבאות תרצו למסגר לכם מעל למיטה:
#טרנדים או לא – תישארו בקשר עם הלקוחות שלכם באופן קבוע.
אתם יכולים להיות הכי טובים במה שאתם עושים, אבל זה עדיין לא אומר שאתם יודעים מה הלקוחות שלכם רוצים.
אל תהססו לשאול בפלטפורמות שברשותכם מה הקהל היה רוצה לשפר או מה דעתו על מגמה מסוימת.
תנו לקהל שלכם להדריך אתכם – הרי הם בוודאות יודעים מה הם רוצים וככה אתם תדעו איך לתת להם את זה.
#תחשבו על האווירה שהמותג שלכם מעביר.
הלקוחות שלכם חווים את הסיפור שלכם באופן טוטאלי? דרך כל הערוצים? יום יום? הדבר הראשון שאתם צריכים לדאוג לו הוא להעביר לקהל את הטון של המותג וזאת על ידי שמירה על אחידות – גרפית, טקסטואלית וקונספטואלית. הם צריכים לזהות אתכם בהליכה פשוטה ברחוב. לכן, תקפידו על הזהות שלכם.
#צאו מהריבוע שלכם ותחפשו טרנדים.
להתנסות בדברים חדשים זה בדיוק מסוג הדברים שיהפכו את המותג שלכם לרלוונטי, אמיץ, קצת כמו הדור של היום – נועז. חשוב להבין שמה שעבר בעבר לאו דווקא יעבוד שוב בעתיד, לכן חשוב שתקחו נשימה עמוקה ואל תפחדו לקחת צעד משמעותי וקצת להתסכן בלגלות טרנדים.
#קודם כל – הלקוח.
במקרה הזה יש דברים שפשוט לא משתנים כשמחפשים להפוך למותג רלוונטי. כל צעד שלכם צריך להתמרכז על הלקוחות שלכם ופה אתם יכולים להעיף מבט לנקודה הראשונה – תשארו בקשר עם קהל היעד שלכם. אתם יכולים אפילו לקחת צעד קדימה ותעקבו אחריהם (לא במובן הקריפי של המילה כמובן), פשוט תישארו עם יד על הדופק בכל הנוגע למה קורה בדיגיטל ואיפה זה פוגש את הלקוחות שלכם.
כדי להישאר רלוונטי בעולם בו המותגים הופכים להיות חלק בלתי נפרד מחיינו, לא סתם עוד חולצה או נעל, אלא דרך חיים בפני עצמה. אתם הרי לא מצליחים לדמיין את חייהם לפני נעלי ה-FILA הבומבסטיות שכובשות את הרחובות או לפני שקולה הייתה מוצר צריכה בסיסי או לפני שהאייפון נולד לנו ככף יד שלישית? ברור שלא. ומפה אתם צריכים להתחיל לחשוב – איך אתם הופכים את עצמכם לרלוונטים.