NFT במיתוג מעסיק

בעולם מיתוג המעסיק אנחנו תמיד מחפשים דרכים חדשות ויצירתיות להעלות את תחושת השייכות אצל העובדים שלנו. אפשר לעשות את זה באמצעות אירועים גרנדיוזיים, אפשר לעשות את זה גם בעזרת אופציות במניות שנותנות בשלב מאוחר יותר גם תגמול כלכלי. חברות מסוימות התחילו להבין שצריך לחשוב קצת מחוץ לקופסה, ולטובת כך הן מנצלות את עולם הקריפטו והמסחר הדיגיטלי, כדי ליצור תחושת קהילתיות בקרב העובדים. כאן עולה במיוחד מונח חדש שההגדרה שלו עדיין מתעצבת - NFT.
51629223848_cda11a3027_b

תחום הקריפטו מלא בחידושים שלא נראו כמותם עד לפני כמה שנים בעולם הסחר. אחד החידושים האחרונים בו הוא קיומו של NFT שמגדיר מחדש את המושג ‘קניין רוחני’.  NFT זה ראשי תיבות של Non-fungible token, כלומר פריט שלא ניתן להמיר. מדובר למעשה בנכס שמאוחסן בארנק דיגיטלי, ולמחזיק בו יש תעודת בעלות בלעדית עליו עם סימן אותנטיות המוכיח שאכן מדובר בפריט ייחודי.  כמו מטבעות קריפטו, המחזיקים ב-NFT הם הבעלים היחידים שלו ואין אף גוף מתווך שיכול לקבוע מה מותר ומה אסור לעשות איתו. ההבדל בין השניים הוא שלמטבע קריפטו יש מקביל זהה לו והערך שלהם קבוע, בעוד ש-NFT הוא אחד ויחיד והערך שלו יכול להשתנות.

מה בעצם יכול להיות NFT? כל דבר שיכול להיקרא “נכס”, כמו יצירות אומנות (ויזואליות ואודיטוריות), גיפים, ציוצים בטוויטר. ההגדרה עדיין לא ברורה, אבל העיקרון ברור – כל עוד זה ייחודי, אותנטי וכמובן – דיגיטלי – זה שם. אפשר להשוות את זה לפריט אספנות – ככל שמדובר בדבר ייחודי יותר ונדיר יותר השווי שלו עולה.

אפילו חברות גדולות החלו לאחרונה להקים חנויות דיגיטליות שסוחרות ב-NFT כדי לבנות קהילות מסביב למותגים המובילים שלהן וליצור נאמנות וקירבה בקרב קהל הצרכנים. כך למשל הגענו למצב שבו מקדונלד’ס מוציאה NFT כדי לציין את יום השנה ה-40 למק’ריב האגדי.

איך העובדים שלכם יכולים להרוויח מ-NFT

לאחרונה שמענו על חברות שנותנות לעובדיה אופציות בצורה של NFT. עכשיו הסקפטים שבינינו בוודאי יתהו “איך אפשר בכלל לממש אופציות בצורה של NFT?” אז לידיעת הסקפטים, פריטי NFT אותנטיים מבוקשים יכולים להימכר היום בסכומים של עשרות ואף מאות אלפי ומיליוני דולרים.

אנחנו יודעים שבמסגרת מיתוג מעסיק וניסיונות לגייס ולשמר עובדים, הרבה מאוד חברות מציעות היום אופציות להשקעה במניות של החברה, אבל בסופו של דבר מדובר בכסף. כסף, כפי שאנחנו יודעים, יכול לקנות הרבה מאוד דברים, אבל הוא לא יכול לתת לנו את הערך המוסף שמביא איתו NFT ואת תחושת הגאווה שמביאה הבעלות הבלעדית עליו. יש בכוחו של NFT לבנות מאחוריו קהל שלם של עוקבים ומעריצים, וזו בדיוק התחושה שמעסיקים רוצים ליצור אצל העובדים שלהם כדי לשמור עליהם מרוצים ובעיקר – נאמנים.

יצירת קהילות ממותגות מאחורי מועדון אקסקלוסיבי וזכרונות משותפים

כך למשל הגדילו לעשות בחברת Yotpo הישראלית, כשבחרו להשיק קולקציה שלמה הנקראת Fabulous Flamingo Club (או FFC בקיצור) שנוצרה ע”י מחלקת הקריאייטיב של החברה.  הקולקציה כוללת כעת כ-40 NFT עם שאיפה לכלול 1,000 כאלו, כל אחד עם דמות של פלמינגו בעיצוב שונה, כאשר לכל דמות יש גם אופי מיוחד בהתאם לעיצוב שלה. ההשראה לקולקציה הייחודית היא העובדה שציפורי פלמינגו חיות בלהקות ענק שעובדות יחד, והן בעלות תעוזה ויכולות לעוף למרחקים ארוכים מאוד. כך בדיוק רואים ב-Yotpo את קהילת העובדים שלהם, וכך הם גם מעוניינים לבנות אצלם את רגש השייכות והקהילתיות. הדמויות הללו נמצאות בכל חיי העבודה ב-Yotpo, וכך דמויות הפלמינגו הופכות להיות יותר ויותר מזוהות בקרב עובדיה.אגב, אם רציתם לדעת מה יוצא לעובדים מכל NFT שכזה, אז זה די פשוט – כל עובד יכול לעשות כל מה שעולה על רוחו עם ה-NFT שלו – להשתמש בו כאווטאר, להגדיל את ערכו ואף להחליף אותו, הרי הוא הבעלים הבלעדי שלו ואין אף גוף מתווך שיכול לומר לו מה לעשות איתו.

גם הבלוקצ’יין הגרמני  Nuri, שהספיק לאחרונה לשנות את שמו ל-Nuri, חילק לעובדיו במתנה NFT כאות תודה על העבודה וההשקעה שלהם בתהליך המיתוג מחדש של החברה.
גם כאן, החברה בעיקר מעוניינת ליצור ערך רגשי אצל העובדים עם כל NFT שהיא מחלקת, שכן מדובר ברגע חשוב בחיי החברה אותו היא מעוניינת להנציח בכל NFT, אך עם זאת העובדים רשאים להשתמש ב-NFT שלהם בצורה שנראית להם הכי נכונה, שכן הם הבעלים הבלעדיים של כל אחד.

ערך מוסף שמדבר גם לרגש וגם לכיס

מעבר לערך הרגשי ש-NFT מביא איתו, מדובר למעשה באופציה הרבה יותר נזילה ומיידית למימוש. מה הכוונה בזה בעצם?
כל סטארט-אפ יכול לתת לעובדים שלו אופציה בצורה של מניות בחברה, אבל המניות האלו לא ניתנות למימוש עד האקזיט, כלומר עד שהחברה נמכרת או מונפקת. לעומת זאת, NFT לא תלוי בסטטוס של החברה או באף גורם חיצוני אחר לצורך העניין, הבעלים שלו רשאים למכור אותו החל מהרגע שהגיע לידיהם הוירטואליות.

חלק ממיתוג מעסיק נכון זה גם לדעת איך להציג את עצמנו בתור מעסיק נחשב, ובשביל זה צריך לנהוג בצורה יצירתית. בימים שבהם מעסיקים מתרברבים ב-24 טעמי גלידה וארוחות שף פרטיות לעובדים שלהם, יש היום מקום לחשוב מעבר לצרכים חומריים ופינוקים מהירים. הרי כולנו יודעים שבסופו של דבר, אם העובד מרגיש שייך למקום העבודה שלו הוא ירצה להישאר. לכן בפעם הבאה שאתם חושבים מה לתת לעובדים שלכם, תחשבו יותר רחוק מ-24 טעמי גלידה, את זה כבר יש בכל חברה שמחשיבה את עצמה. תנו לעובדים שלכם את הערך המוסף שמגיע להם. ככה תוכלו לספק להם את הצרכים הפיזיים, וגם על הדרך ליצור אצלם את רגש השייכות שיגרום להם לרצות ולהמשיך להיות חלק מקהילת העובדים שלכם, ולגרום לאלה שלא לרצות להצטרף אליכם. אז יאללה – תתקדמו.

אם ידכם אינה משגת ב-NFT לעובדים, אפשר לחשוב על עוד הרבה דרכים יצירתיות למתג את עצמכם כמעסיק אטרקטיבי. לא יודעים איך לעשות זאת? ובכן, לנו יש את הידע בנושא. השאירו פרטים ונחזור אליכם.