האשטאג באינסטגרם – שימוש נכון בהאשטאג לעסק

אז הגעתם ל- 2022 ועדיין אין לכם מושג מה זה האשטאג באינסטגרם ואיך הוא יכול לתרום ולמנף את העסק שלכם? נהדר! בואו לגלות איך שימוש נכון בהאשטאג יכול להטיס לכם את העסק.
hashtag
hashtag

השימוש בהאשטאגים כבר מזמן הצליח לחדור לשפה היומיומית שלנו, ונדמה היום שאין סיטואציה בחיים שאי אפשר להצמיד לה איזה האשטאג.

ההאשטאגים התחילו את חייהם אי שם בשנת 2007 ברשת החברתית Twitter, כדי לארגן את כל המידע הקיים בה. ב- 2013 גם Facebook נכנסה לעניינים והחלה את השימוש בהאשטגים לתיוג פוסטים. כיום הרשת החברתית שעושה את השימוש הרחב ביותר בהאשטאגים היא פלטפורמת האינסטגרם, שלא מפסיקה לשאוב השראה מפלטפורמות מתחרות (כפי שעשו כשלקחו את הסטורי האלמותי מסנאפצ’אט). 

אז בואו נתחיל עם קצת ידע כללי – האשטאג (בעברית תַּג הַקְבָּצָה) הוא מחרוזת טקסט המאפשרת לנו לסמן ולקטלג נושאים ברשתות החברתיות. האשטאג מאפשר לנו לעשות סדר בבלאגן ולתייג פוסט, תגובה או ציוץ בקלות ולשייך אותו לנושא מסוים. התיוג מתבצע על ידי הוספת סולמית (#) לפני שם הנושא (טוב נו, הגזמנו עם חוסר הפרגון לידע שלכם).

זו הדרך שלנו להגיע לקהל חדש, כזה שעדיין לא נחשף למותג שלנו. הרעיון מאחורי ההאשטאג הוא ליצור מודעות למותג. קמפיין האשטגים יכול לבנות באז סביב המותג ולהעלות את רמת המעורבות עם קהל היעד. ההאשטאג יכול באמצעות עבודה נכונה, ליצור זהות למותג שלך.

שימוש בצורה נכונה בהאשטאג יכול:

  1. לקדם אורגנית את התוכן שעלה לעמוד.
  2. להקל על העוקבים שלנו בחיפוש תוכן רלוונטי עבורם.
  3. להגדיל את החשיפה של העסק לקהל חדש.
  4. להגדיל את כמות העוקבים והלייקים.

מאחר והשימוש העיקרי בהאשטגים הוא באינסטגרם, נרחיב קצת יותר כיצד הכי נכון לעסק שלכם להשתמש בהאשטגים:

כמות האשטגים מומלצת

אינסטגרם מאפשרת לנו להעלות לכל פוסט שעולה לעמוד עד 30 האשטגים, אך מבחינת האלגוריתם לקידום מרבי מומלץ להעלות בין 10-20 האשטאגים. את ההאשטג ניתן להוסיף בסוף הפוסט או כתגובה.

#שילוב_ההאשטאג

השתמשו בהאשטגים כללים וגם בהאשטגים נישתיים על מנת למקסם את החשיפה. האשטגים כללים מאפשרים להגיע לקהל רחב, ואילו נישתיים משתייכים לתכנים בנושאים ספציפיים.

#גודל_ההאשטאג

לפני שאתם מוסיפים האשטאג בדקו מה הגודל שלו. כדאי שלא יהיו גדולים מדיי (מעל 3 מליון בערך) אך גם לא קטנים מדיי (פחות מ- 10 אלף). שימוש לא נכון בהאשטאגים יכול לגרום לכך שהפוסט שלנו ילך לאיבוד בין מיליוני התמונות או שלא יגיע לאף אחד. עלינו למצוא את האיזון.

#רענון_בעזרת_האשטאג

לא כדאי להשתמש כל הזמן באותם האשטאגים, עם הזמן האלגוריתם מבחין כי לא נעשה שום שינוי ומוריד את החשיפה של הפוסט. כמובן שיש מקרים בהם אינסטגרם מעודדת אותנו בדרכים שונות להשתמש בהאשטגים מסוימים כדי לרענן, כדי לגוון וכדי לתמוך. דוגמה לכך ניתן להביא ההאשטגים הצבעוניים של אינסטגרם.

#שימוש_חכם_בהאשטאג

גם כשמעלים האשטאגים יש לעשות זאת בחכמה על מנת לא להפוך לאנשי הצללים, בשפה המקצועית “Shadowban”. נשמע מפחיד, אבל אל תדאגו אנחנו כאן כדי לעשות הכל כדי שזה לא יקרה גם לכם. אם אתם לא רוצים להופיע “ברשימה השחורה” של אינסטגרם השתדלו לא לעשות שימוש רחב בהאשטאגים שאינם רלוונטיים לתוכן התמונה רק במטרה להגיע לכמה שיותר אנשים או שתתנו לאנשים שמבינים לנהל לכם את החשבון בצורה הטובה ביותר. האלגוריתם מזהה את חוסר ההקשר או יכול לקבל דיווח ממשתמשים אחרים והפוסט פשוט מפסיק לקבל חשיפה.

#יצירת_האשטאג_חדש

אם אתם יוצרים פעילות לקידום העסק כדאי ליצור האשטאג חדש משלכם וכך ליצור קטגוריה ששייכת רק לעסק שלכם. אך כמובן לא לשכוח לשלב אותו עם האשטאגים רחבים יותר.

#מחקר_האשטאגים

לפני שאתם מוסיפים כל האשטאג שעובר לכם בראש, חשוב לבצע מחקר קטן של איסוף נתונים. המחקר יכול לסייע לנו למצוא איפה הלקוחות או העוקבים שהתכנים שלכם יעניינו אותם. באילו האשטאגים הם משתמשים כדי להעלות את התמונות שלהם ואחרי איזה האשטאגים הם עוקבים.

אז איך תבצעו מחקר האשטגים?

  1. חפשו מילות מפתח הקשורות לתחום העניין או נושא התוכן אותו אני נוטה להעלות.
  2. בחיפוש יש לשים את מילת המפתח ולעבור ל- TAGS. לאחר שתעשו זאת תוכלו לראות אילו האשטגים הכי פופולריים למילת המפתח.
  3. כנסו להאשטג ובדקו מי האנשים המשתמשים באותו תיוג, כנסו לפרופיל שלהם וחשבו האם אותו פרופיל מתאים לקהל היעד אליו אתם מכוונים.
    במידה ולא, כדאי לא להשתמש בהאשטאג ולנסות כיוון אחר.
  4. בדקו פרופילים של עסקים דומים לשלכם ובאילו האשטאגים הם משתמשים.
  5. חפשו האשטגים דומים להאשטגים בהם אתם משתמשים.
  6. שלבו בין האשטגים בעברית לאנגלית בתחום העניין שלכם.
  7. מומלץ להוסיף מיקום(במידה וזה רלוונטי לעסק שלכם) ותיוג של העסק בתמונה. פעולה זו תוכל להגדיל את החשיפה לתמונות שלכם.
  8. במידה ואתם מעלים פוסטים בנושאים שונים, צרו לעצמכם מאגר לפי נושאים וכך תדעו שההאשטגים רלוונטים לתוכן הפוסט ולתמונה.
  9. דרך נוספת להיעזר בה למציאת רעיונות למילות מפתח היא אפליקציה TOP TAGS, שמציגה האשטגים לפי מילות מפתח.

או שתתנו למומחים מהתחום לעשות זאת בשבילכם, כאלו שיש להם ניסיון בתחום ושמחקר מילות מפתח זה בשגרת היום יום שלהם. #מחכים_לכם

איך בעצם עובד האלגוריתם של אינסטגרם?

האלגוריתם מתחשב בכמה אלמנטים עיקריים:

    1. עניין – כמו צפוי הפוסט בפיד לעניין אתכם. מידע זה מבוסס על היסטורית השימוש שלכם באינסטגרם ומאפשר התאמה בין המשתמשים לבין התכנים שהם אוהבים.

    פרמטר זה מתחשב בזמן ובמיקום של המשתמש כדי להחליט איזה פוסט להציג.

    1. הצלחת הפרופיל – כמה לייקים ותגובות קיבל הפוסט והאם הלייקים והתגובות הם מעוקבים חדשים או ותיקים.
    2. והקשר בין העוקב והנעקב – אם חבר תייג אתכם בתמונה, האלגוריתם מניח כי אתם חברים ולכן יציג פוסטים של אותו משתמש.

    לעומת משתמשים שאין ביניהם קשר ישיר או עקיף.

    4. אופי ותדירות השימוש – כמה פעמים ביום אתם נכנסים לאינסטגרם יכול להשפיע על איזה תוכן יוצג לכם, מהשעות או מהדקות האחרונות, וזאת על מנת שתמיד תרגישו שהתוכן מתחדש.

#האשטאג_למקצוענים - מותגים שעשו את זה בגדול

#לשתות_מִפֶּה_לְפֶּה

דוגמה לקמפיין האשטאג שסחף את הרשת היה, איך לא, של חברת קוקה-קולה. החברה הוציאה מהדורה מוגבלת של בקבוקי קולה ועליהם 250 שמות נפוצים של אנשים ותארים שונים, בשילוב ההאשטאג #ShareAcoke. הרעיון היה לשלב בין המוצר להאשטאג. החברה רצתה שהצרכנים יתחברו למוצר וירצו לשתף את העולם בחוויה ובסיפור האישי שלהם. כך החברה גרמה לצרכנים לייצר כמות אדירה של תוכן ברשתות החברתיות ואת ההרגשה שהם חלק מהמותג ושהמותג הוא חלק מאורח החיים שלהם. בנוסף, ההאשטאג עודד את הצרכנים לשתף או לרכוש קולה גם לאנשים אחרים ולא רק לעצמם.

#מחאה_עולמית

דוגמה נוספת לקמפיין האשטאג חוצה יבשות הוא #MeToo. ההאשטאג הפך לוויראלי אחרי שאליסה מילאנו (שחקנית בארה”ב) פרסמה פוסט בו היא מספרת על התקיפה המינית שעברה. כיום יש להאשטאג מעל ל – 2M אזכורים באינסטגרם, ש 500K מתוכו עלו תוך 24 שעות מרגע פרסום הפוסט. באמצעות דוגמה זו ניתן להבין את כוחו של ההאשטאג וכיצד הוא מחבר בין אנשים ויוצר קהילות דיגיטליות המחפשות את הנושא המשותף להן.

אז עכשיו כשאתם יודעים מהו כוחו של האשטאג – זה הזמן להפוך אותו לחלק מאסטרטגיית הסושיאל שלכם! ואם אתם עדיין לא בטוחים אילו האשטאגים יוכלו להתאים למותג שלכם – אנחנו תמיד כאן כדי לעזור 🙂

#בואוללמוד #קידוםהעסק #שימושנכון #יודעיםאתהעבודה #מחקרהאשטאג #בואונתחיל