תהליך יצירת לוגו

החל מהחשיבה הכוללת ועד ליצירתו הסופית - תהליך יצירת לוגו אינו פשוט כמו שחושבים. למרות שהלוגו הרבה פעמים עובר מולנו במהירות ואנחנו לא תמיד שמים לב שהוא שם, יש לו אחריות ענקית למהות המותג אותו הוא מייצג. אז חושבים שזה כזה פשוט? לתהליך המלא.
rohan-765080-unsplash

ידעתם שהלוגו של אמזון בא להגיד בדרך מתוחכמת שהוא אתר שמוכר הכל מהכל, איך זה בא לידי ביטוי ?
ישנו בלוגו חץ המצביע על כך שהחברה מוכרת הכל – מא׳ ועד ת׳.
בנוסף, החץ נראה כחיוך, מה שיוצר אמפתיה כלפי המותג.
אז איך עובד תהליך יצירת לוגו?

Credit: https://www.amazon.com/

לוגו טוב צריך להעביר את עיקרי הליבה של הארגון ומה הוא עושה בפועל.
מעצבי לוגו מקצועיים יבצעו מחקר מקיף על העסק וכן, גם על התעשייה הכוללת בו נמצאת החברה.
השלב הבא כולל סיעור מוחות להעלאת כל קונוטציה, סמל או מילה שיכולה להעביר את מהות המותג בצורה הטובה ביותר.
מכאן עוברים ליצירת סקיצות עם הלקוח תוך שמירה על העקרונות של עיצוב לוגו מקצועי וטוב.

אז כמו שאמרנו, כשמעצב מתחיל בתהליך יצירת לוגו הוא מבלה הרבה זמן בניסיון להבין את הקהל שאליו הלוגו יפנה בסופו, תוך התייחסות לעקרונות הבאים:

התאמה

האם הלוגו מסתנכרן עם קהל היעד של הארגון אותו הוא מייצג?

פשטות

האם העיצוב פשוט ונקי מספיק כדי להיות גמיש ומזוהה בקלות?

זכיר

האם יהיה ניתן לזהותו בקלות ולקשר אותו לארגון/למותג?
או שאולי יקחו מספר שניות כדי לבצע את ההקשר? (לא טוב אם כן..)

על-זמני

האם הלוגו יהיה רלוונטי בעתיד הרחוק?

קנה מידה וטרנספורמציה

האם הלוגו יתקבל בבירור בקני מידה שונים מבלי לאבד את איכותו? האם הלוגו יעבוד בצורה טובה בכל מיני מדיות שונות ובתוך הקשרים שונים?

למעצבים ישנה נטייה להתרגש מההזדמנות לעצב דברים שנראים להם ״מגניבים״ , אך יש לזכור שכאשר מעצבים לוגו, פותרים בעיה, מנסים להעביר משהו פשוט בעל עקרונות בסיסיים התומכים במה שהארגון עושה.

אז אחרי שהבנו את העקרונות ואת אבני היסוד של “מה הוא לוגו” זה הרגע לעבור לעבודה עצמה – שלב אחר שלב

מחקר בתחום/בתעשייה

המחקר הכרחי מכיוון שכדי שהמעצב יקבל תחושה של הסביבה בו הלוגו הולך לחיות, הוא חייב להיות במודעות ולהבין את הניואנסים הקטנים.
למשל; ההבנה שהנראות של לוגו לחברת מזון תהיה שונה ואף תיצור תחושה אחרת מאשר לוגו של חברת נדל״ן הינה הכרחית!
בנוסף, חובה לשמור על בידול כשזה מגיע ליצירת לוגו, הרי אנחנו לא רוצים שהקהל יתבלבל כי הלוגו שלנו במקרה כולל וי שחור גדול.

להכיר את הלקוח

תחילה, יש להבין מה הארגון עושה ומה הם מוכרים. לאחר שלמעצב יש הבנה מוצקה ואובייקטיבית על התעשייה, הגיע הזמן להבין – מי אמור לראות את הלוגו.
בגדול, הלוגו אמור ללכוד את מהות החברה לכדי סמל אחד, ברור ואלגנטי.
חלק זה נעשה טוב כאשר ישנו תהליך של שאילת שאלות, כך שהצעת הערך של הלקוח תועבר בצורה הטובה ביותר. הרבה חברות לא מודעות לאופן בו הן שונות מחברות אחרות ועיצוב הלוגו אפילו יכול לעזור להם בחשיבה על מה מבדיל אותן מחברות מתחרות. WIN WIN לא?

סקיצות ורעיונות ראשוניים

יש להציג ללקוח בין 2-3 סקיצות. יותר מידיי סקיצות יכולות לבלבל הן את הלקוח והן את המעצב וכן לגרום למצב של “פינג-פונג” שינויים שלא תדעו איך לצאת ממנו.

שינויים

לעיתים יהיה שינוי אחד מינורי, ולעיתים תהיה זאת סדרה של שינויים מצד הלקוח וכן מצד המעצב. ישנם המון מעצבים המציינים בחוזה העבודה כמה שינויים הם מוכנים לעשות וכך יש התנהלות יותר עקבית בנושא זה. נושא חוזה העבודה הוא עניינו של המעצב\חברה מול הלקוח, לכן זה תלוי מקום ופרוייקט.

ארגון המוצר הסופי

יש לוודא שהלוגו מסונכרן היטב עם המוצרים שבסביבתו – שילוט, תפריטים, מדבקות, חולצות ושאר אריזות. כך שומרים על אחידות! והלוגו, שתפקידו למשוך את תשומת ליבנו וליצור היכרות עם המותג, ממשיך לעקוב אחריי עיניו של הלקוח בכל נקודה בה הוא עשוי להיפגש עם המותג.

לסיכום, אנחנו מפקידים אחריות רבה על כתפיו של אותו לוגו קטן ולא תמיד אנו יודעים זאת. הוא צריך להיות פשוט, אך מובדל ונצחי ועדיין לשמור על מודרניות תוך התחשבות במגמות העיצוב העכשוויות. לכן תהליך יצירת לוגו הוא מאוד חשוב וקריטי.

Credit: https://www.fedex.com/he-il/home.html