אז קבלו מאיתנו כמה המלצות לסוגי אופטימיזציה שיטיסו את הקמפיין שלכם קדימה:
-
שיפור הלייקים והשיתופים של הפוסטים בדף הפייסבוק – כשאתם יוצרים קמפיין בפייסבוק יש לכם שתי אופציות:
א. ליצור מודעה חדשה
ב. להשתמש בפוסט קיים – אופציה זו, מאפשרת לכם לאגד ביחד את כל התגובות והשיתופים בפוסט אחד.אם תהיתם איך יש מפרסמים שיש להם כל כך הרבה תגובות על פוסט בודד, סביר להניח שהם משתמשים בפונקציה זו.
ראשית, עליכם לפרסם את הפוסט בעמוד העסקי.
לאחר מכן, תוכלו לבחור את הפוסט דרך מנהל המודעות. ניתן לבחור אותו פוסט גם בפעם הבאה שאתם מקימים קמפיין ולבצע איתו A/B test עם הפוסט החדש שעולה. -
השתמשו בשיטת “ההמראה” –
יכול לקחת גם כמה ימים עד שיש לנו מספיק נתונים על מנת לבצע אופטימיזציה בקמפיין, במיוחד אם אתם עובדים עם תקציב קטן. לכן, אפשר לבצע האצה, על ידי שיטת ההמראה.
איך זה עובד:
א. בשלב בו עליכם להחליט מה התקציב הרצוי לקמפיין והאם הוא יומי או חודשי, תחרגו מהתקציב המתוכנן שלכם.
ב. פייסבוק מתמקד בשליחת מודעה מואצת, ופחות מתמקד באיכות ובעלות.
ג. לאחר שהמודעה תגיע ל- 10 אלף חשיפות, תוכלו להעריך מה עובד ומה צריך שיפור.
ד. עכשיו, כשהקמפיין המריא וקיבל את התאוצה הנחוצה, תוכלו לשפר את מה שלא עבד ולחזור לתקציב המקורי שתכננתם.זכרו שעליכם לתת לפייסבוק לפחות 24 שעות בין עריכה לעריכה של הקמפיין על מנת להתאים את הביצועים לאחר השינוי.
-
אופטימיזציה לתזמון המודעה –
האם הקמפיין שלכם רץ 24/7 בלי התחשבות ביום או בשעה? אם תבדקו לפי שעות וימים תראו כי יש זמנים מסוימים בהם הקמפיין מביא תוצאות טובות יותר. כדי לבדוק באילו ימים ושעות הקמפיין שלכם רץ הכי טוב לחצו במנהל המודעות על Breakdown ובחרו מיון לפי שעה ותאריך.
לאחר מכן, שתיצרו קמפיין חדש תוכלו לבחור באופציה להריץ את המודעה לפי לוח זמנים. כלומר, תוכלו כעת לבחור את השעות בהם קיים הפוטנציאל הגבוהה ביותר להגיע לקהל היעד שלכם. -
בדקו את מדד ה – frequency –
כלומר בדקו מה רמת התדירות שהמודעה מופיעה לקהל היעד אליו טרגטתם. ככל שהגולש יחשף יותר פעמים לאותה מודעה, כך הוא יותר ישתעמם ממנה והסיכוי שיתעניין בה קטן. אז כיצד אנחנו יכולים לשפר בעיה זו?
א. צרו כמה מודעות ולכל מודעה שימו עיצוב שונה.
ב. הגדירו מספר אד סטים תחת אותו קמפיין. על כל מודעה להיות שונה מהקודמת ולתזמן אותה בימים שונים. כך קהל היעד יחשף כל פעם למודעה אחרת ולא ישתעמם מהתוכן.נמצא שאופטימיזציה מסוג זה יעילה בעיקר במקרים בהם הקהל קטן או שזהו קהל רימרקטינג.
-
ביצוע אופטימיזציה למיקום המודעה-
כשמפרסמים בפייסבוק יש משמעות גדולה לעלויות הפרסום לפי המקום בו מתפרסמת המודעה.
האם המודעה תופיע בדסקטופ או במובייל, בפייסבוק או באינסטגרם או גם וגם?
על מנת לבדוק איפה המודעות שלכם הופיעו הכי הרבה הכנסו למנהל המודעות, לחצו בתפריט על “Breakdown” ובחרו ב “Placement”.לאחר שתמצאו איפה קהל היעד שלכם נמצא הכי הרבה תוכלו לבצע אופטימיזציה כבר בקמפיין הבא.
-
בצעו A/B TEST –
אחת הדרכים לבצע אופטימיזציה היא לפרסם שתי מודעות שירוצו במקביל ולראות איזה מודעה עובדת יותר. איפה ניתן לבצע את הניסוי? כדאי להתחיל ב:
– עיצוב
– בכותרת
– בקופי
– בהצעת הערך
– במיקום המודעה
– בכפתור קריאה לפעולה
– בשיטת התמחור
– במטרת הקמפיין -
התמקדו בשתי בדיקות אופטימיזציה כל פעם –
הרבה מפרסמים עושים טעות ובודקים הרבה אלמנטים בו זמנית. כדי לקבל מסקנות כדאי להגיע ל 100 המרות (קליקים, לידים וכו’) לפחות. כשעובדים עם תקציב קטן זה יכול להיות קצת מתסכל אך עדיין כדאי לעבוד לפי השלבים:
א. ראשית בחרו 2-3 אלמנטים גדולים ובחנו איזה אלמנט עובד הכי טוב.
ב. בחרו את המודעה המנצחת וצרו לה A/B TEST.
בדרך זו, אתם חוסכים זמן שהייתם כנראה מבזבזים על יצירת מבחנים רבים. -
בחרו את מטרת הקמפיין הנכונה עבורכם – בבואכם ליצור קמפיין חדש הבחירה הראשונה שעומדת מולכם היא בחירת מטרת הקמפיין.
ברגע שתבחרו את מטרת הקמפיין המתאימה ביותר לכם פייסבוק יוכל לבצע אופטימיזציה יותר טובה לקמפיין עצמו שתעלו. בנוסף, המטרה שתבחרו תשפיע על ההגעה לקהל היעד והעלות לקליק.
-
בצעו Exclude “converted” בשלב טרגוט הקהל – אם המודעה שלכם הגיעה לקהל היעד שלה והמודעה המירה, אין טעם לפרסם פעם אחר פעם לאותו קהל שכבר ביצעה המרה. את התקציב יש להעביר לקהל שטרם ראה את המודעה ועלינו לחשוף אותו אליה.
לדוגמא: אם אתם מפרסמים מדריך חינם להורדה, והגולש הקליק על המודעה והוריד את המדריך. אין לו יותר צורך להוריד אותו שוב ושוב, לכן זה מיותר שתופיע לו כל פעם מחדש אותה הצעת ערך.
ניתן ליצור קהל, בשלב הטרגוט לשים את הקהל שביצע המרות עם המודעה exclude.
-
הגדר כללי אופטימיזציה אוטומטים –
ידעתם במנהל המודעות קיים כלי של אופטימיזציה אוטומטית? הכלי נקרא Facebook Automated Rules. אם אתם מגדירים את הכלי כמו שצריך יש כמה דברים שיכולים לקרות:
א. ניתן להגדיר שהקמפיין/האד סט/ אד יכבו
ב. קבלו הודעה ברגע שהקמפיין מסתיים.
ג. להתאים את התקציב
ד. התאם הצעת מחיר ידנית
אז איך מגיעים לכלי? נכנסים לקמפיין ולחצים על אייקון של העריכה בצד שמאל. לאחר מכן לוחצים על כפתור “Create Rule”.