BRAND IMPACT 2022
BRAND
IMPACT 
2022

כמו כל דבר שקיים הרבה זמן בעולם, גם עולם המיתוג עובר שינויים והתאמות למציאות הנוכחית, וגם בעשור האחרון אנחנו עדים ועדות לשינויים בהרגלי הצריכה ובדרך שבה הקהל תופס מותגים. 

אם בעבר מותג היה אמור לגרום לצרכן להרגיש טוב עם עצמו, היום מותגים נמדדים ביכולת שלהם להשפיע לטובה על החברה והסביבה, תוך שהם שמים דגש על המוצר שלהם וחוויית המשתמש. אחרי הכל, עם אקטיביזם לא הולכים למכולת. היום מותג חזק הוא כזה שיש לו מוצר טוב, ידידותי למשתמש,  ומקדם נושאים חשובים כמו שוויון חברתי, קיימות ומניעת אלימות.

אבל ההשפעה החברתית של מותגים היא לא הטרנד היחיד שאפשר לזהות השנה בעולם המיתוג. המגיפה העולמית שהביאה מודל עבודה חדש והתחרות על טאלנטים הביאה לעליית בחשיבות של מיתוג מעסיק. וההאצה הטכנולוגית שהאנושות חווה החל מסוף המאה ה-20 בהחלט ממשיכה לתת את אותותיה גם השנה, והטכנולוגיה היום חודרת לכל היבט בחיינו, וגם מותגים היום עושים שימוש בהיצע הקיים כדי לקדם את עצמם ואת האג’נדה שלהם.

כדי שתוכלו לראות את התמונה הכוללת, הבאנו לכם את כל הטרנדים שעושים את עולם המיתוג השנה – Brand Impact 2022.

אחריות מותגית ב-2022

העולם בחוץ – הגיע הזמן לצאת מהבועה ולהראות שאכפת לך גם ממה שקורה בחוץ – העולם, האנשים שחיים עליו, האנשים שמשתמשים במוצר שלך – וגם אלה שלא (קיימות, טובת הכלל, מעשים למען אחרים)

טכנולוגיה – איך אתה משתמש בטכנולוגיה כדי לשפר את כל אלה? האם אתה תמיד חושב על הצעד הבא? איך אפשר לנצל התפתחויות טכנולוגיות לטובת המותג? (מטאוורס, ויזואליות, טיקטוק, NFT)

מוצר – איך המוצר שלך נראה? איך המותג שלך נתפס? מותג שרוצה להמשיך להצליח, או מנגד – להתחיל לשגשג, צריך להראות דינמיות, גמישות, שיפור מתמיד של המוצר. מי שלא משתנה בהתאם – לא שורד. (ממשקים מדברים, זיהוי מגמות, מוצר שונה על צרכים, יוזר סנטר דיזיין)

מועסקים – המותג שלך הוא העובדים שלך. הדברים שהם מספרים על העבודה, הדברים שהם יוצרים, אתה חזק כמו העובדים שלך. גם אם אין לך 24 טעמים של גלידה להציע, זה לא אומר שאתה לא יכול לרתום את העובדים לתהליך – ולא כל מותג  יודע לעשות זאת. (הכוח אצל האנשים, מיתוג מעסיק, חיבוריות, התמקדות של העובדים בעצמם)

משתמשי קצה  – כולם מדברים תמיד על משתמש הקצה, ושואלים איך לגרום לו לקנות. השאלה האמיתית היא איך לגרום לו להרגיש? איך אנחנו יוצרים חיבור רגשי עם המותג שלנו ועם משתמש הקצה? (שקיפות, לדבר עם לקוחות, סיפורים אמיתיים)

דור העתיד – הדור הבא יודע מה הוא רוצה, אבל הוא לא בהכרח יודע איך להשיג את זה. זו האחריות של המותג שלך היא לראות כיצד המותג משתלב בחזון של הצעירים, שמעצבים ומשנים את העולם לפי תפיסתם. (הדור הבא, גיוון, נוער אקטיביסטי

כל עוד החברה שלך היא לא תרמית פירמידה, אין סיבה לחשוב רק על מי שעומד בראשה. המותג שלך הוא העובדים שלך: הדברים שהם מספרים על העבודה כשהם חוזרים הביתה, המחשבות שלהם במהלך יום העבודה, הדברים שהם יוצרים במהלכו – כל אלה הופכים את המועסקים שלך לנכס משמעותי בהצלחה של העסק. ואחרי שנים של תרבות קפיטליסטית, כמעט שנתיים של קורונה ומהפכה אחת בעולם התעסוקה – העובדים כבר מבינים את זה, ולוקחים את המושכות לידיים שלהם. חשוב לדעת: 24 טעמים של גלידה אולי יעזרו לך לגייס אנשים מוכשרים, אבל זה לא בהכרח אומר שהם ישארו לטעום אותם. מיתוג מעסיק יוצר חיבוריות ודואג להבליט קשרים משמעותיים – של העובדים בינם לבין עצמם, שלך עם העובדים, ובין החברה שלך – ללקוח.

The rise
of the
PEOPLE

Employer Branding.

אחוז העובדים המתכננים להתפטר
ב-12 החודשים הקרובים

68% מכלל המועסקים השכירים מתכננים לעזוב את מקום עבודתם ב-2022

ההתפטרות הגדולה

אם יש לזה שם – זה קיים. גל ההתפטרות הגדול שסוחף את העולם הולך להיות שאלה בבגרות בהיסטוריה עוד כמה שנים – ועד אז, הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן: בסקר שערך אתר חיפוש המשרות Joblist, השיבו 68% כי הם חושבים על לעזוב את עבודתם בשנת 2022. זה מספר בלתי נתפס – וזו הסיבה בגללה צריך להתמקד במיתוג מעסיק.

Don’t End the User

Make them feel

מכירים את הבדיחה הזו – כולם תמיד שואלים איפה וולדו, אבל אף אחד אף פעם לא שואל איך וולדו? לא סתם אומרים שבכל צחוק יש טיפת אמת. במקום לשאול את השאלה המוכרת, והיא “איך לגרום למשתמש הקצה לקנות את המוצר שלנו או להתעניין במותג שלנו?”, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו – איך אנחנו גורמים להם להרגיש? חיבור רגשי עם המותג שלנו יכול להפוך אנשים מלקוחות – לשגרירים. איך עושים את זה? זה פשוט – מראים שקיפות. יוצרים אמון. מדברים על הערך האמיתי של המותג, מחפשים את הסיפורים שבהם המותג שלנו הצליח להשפיע, מדברים עם אנשים אמיתיים שכבר יש להם חיבור איתנו – כדי להבין איך משכפלים את ההצלחה הזו.

אמון במותגים

במחקר שנערך ממש לאחרונה על הקשר בין מותגים לאמון, הוצפו נתונים די מדהימים – כלומר, הם מדהימים אם לא הייתם בסביבה בחמש השנים האחרונות. בכל מקרה, הנה כמה מספרים מעניינים:

53% טוענים שאמון בבעלי המותג הוא גורם מכריע ברכישתו, והוא שני רק למחיר

81% אומרים שהשפעות המגיפה העולמית הגבירו את התלות שלהם במותגים, ולכן עלה הצורך באמון בהם

70% מאמינים שהיום הרבה יותר חשוב לסמוך על מותגים הוא דבר יותר חשוב מבעבר

74% אומרים שההשפעה שיש למותגים על החברה היא סיבה לכך שאמון במותגים הפך להיות חשוב

הדור הבא יודע מה הוא רוצה, אבל הוא לא בהכרח יודע איך להשיג את זה. הוא רוצה לעשות שינוי בעולם, הוא רוצה להשפיע, הוא רוצה שיקשיבו לו. הוא אקטיביסטי, הוא מגוון, הוא דורש הכרה. הדור הבא הוא העובדים העתידיים שלך, הלקוחות העתידיים שלך, נשות העסקים שיעשו איתך עסקאות בעתיד. אם את רוצה לרתום אותם למהלכים שלך בעתיד – וגם כבר עכשיו – כדאי לשים אליהם לב. 

איך אפשר לעשות את זה? לגוון באנשי צוות. להקשיב לסביבה. לזכור שגם אם אנחנו נמצאים בשכבת גיל מסוימת, מוקפים באנשים מסוימים, מכוונים לאנשים מסוימים – זה לא אומר שאין עוד דברים בחוץ. האחריות של המותג שלך היא לראות כיצד הוא משתלב בחזון של הצעירים, שמעצבים ומשנים את העולם לפי תפיסתם.

It’s not me, It’s Youth.

Listen to the next generation.

תכירו את דזמונד המדהים

אם יש מישהו שמוכיח שהדור הבא הוא צבעוני, אקטיביסטי ומגוון, זה דזמונד המדהים. אם היינו יכולים היינו קוראים לו ככה בעצמנו – אבל זה השם שהוא נתן לעצמו, ולגמרי בצדק.

 דזמונד, צעיר עוד לא בן 18 מארצות הברית, הוא נער מתבגר, מלכת דראג, פעיל ודובר של הקהילה הגאה ופועל למען שינוי השיח בנושא. אם עוד לא עשיתם פולואו, עכשיו זה הזמן.

The OUTSIDE\WORLD

Sustainability & Wellness

צריך להודות באמת – רובנו חיים בבועה. זה לא בהכרח אומר שלא אכפת לנו, אלא שהורגלנו לחשוב על טובת עצמנו לפני טובת הכלל. אבל מה לעשות, ב-2022 הרכבת המזהמת הזו כבר נסעה מזמן – והיא מכריחה אותנו, סוף סוף, לצאת מהבועה, ולהבין איך המותג שלנו משפיע על העולם.
לא סתם התחלנו לשמוע בשנים האחרונות את המונח אחריות תאגידית. אבל לא מדובר רק על תאגידים, אלא על כל מותג שפועל למען שינוי. האחריות המותגית מיתרגמת לאכפתיות – האם אכפת לך ממה שקורה בחוץ? לא רק מכדור הארץ, אלא גם מהאנשים שחיים עליו? מהאנשים שמשתמשים במוצר שלך – וגם כאלה שלא?
זה הזמן לבדוק את תהליך ואופן הייצור של המוצר שלך, של סביבת העבודה שלך, ושל טביעת הרגל של המוצר. ובמקרה הצורך – לעשות שינוי.

Ariel
קריאה לצרכנות אחראית

אז בשורה התחתונה, איך אפשר באמת לחשוב גם על עצמנו אבל גם על כדור הארץ? בחברת העל פרוקטר אנד גמבל הציבו לעצמם יעד – ליצור מותגים שיוצרים השפעה סביבתית חיובית. המשימה של אריאל (Ariel) היא להמציא מחדש את “נקי כמו חדש” ולצרוך בתוך כך 50% פחות ממשאבים חשובים כמו מים ואנרגיה. בנוסף הם יצאו בקמפיין דגל -“כל מעלה עושה הבדל” – שמטרתו לגרום לאירופאים לכבס את הבגדים שלהם בטמפרטורות נמוכות יותר – ובכך להפחית את הפליטה הפחמנית בכדור. כדי שזה יקרה אריאל מבטיחה לקיים דרך המוצרים שלה ניקיון במים קרים יותר. וביעד מדיד יותר: להשיג ירידה של חמש מעלות (!) בטמפרטורת הכביסה הממוצעת בכל אירופה עד 2025. פייר? התרשמנו.

Patagonia
עמידות לשם קיימות

אחד ממותגי ההלבשה למטיילים שצועקים קיימות הם פטגוניה, הם דוגלים בייצור מוצרים עמידים – כדי להפחית ייצור וקניית בגדים מיותרת.הרשת ידועה בזה שהקימה את Patagonia Action Works, פלטפורמה המאפשרת לאנשים למצוא, לתרום ולהשתתף במטרות סביבתיות שונות.

בנוסף יש להם פלטפורמה להעברת מוצרים בין אנשים – Worn Wear, בה לקוחות יכולים להחליף מוצרים ישנים של החברה תמורת מוצרים אחרים. זה אולי נשמע לכם נוגד לרווחיות של המותג, אבל זה בהחלט מייצר הרבה לקוחות נאמנים.  

בפברואר 2021 נמכר NFT של המים ניאן קאט בכמעט 600 אלף דולר. הבנת יותר מ-4 מילים במשפט הזה? ברכותיי, כנראה שהסעיף הזה לא בשבילך.
תראו, הטכנולוגיה מתקדמת יותר ויותר כל הזמן, וכדי לעשות צעדים משמעותיים עם המותג שלך, כדאי שתדע לנצל את זה. פייסבוק התקדמה צעד אחד לעבר המטאוורס, מציאות רבודה הפכה ממדע בדיוני שנמצא רק בספרים לאפשרות שימוש בפילטרים בסיסיים באינסטגרם, ושלא נתחיל לדבר בכלל על האלגוריתם של טיקטוק.
נסו לחשוב – איך נראים הממשקים שבהם המותג משתמש? האם הם מדברים ביניהם, או עם לקוח הקצה? איך אנחנו משתמשים בפלטפורמות סושיאל חדשות – ובכלל – לטובתנו? אז נכון, כדאי שנדאג לגבי הסביבה שלנו – אבל אסור לנו להעלים עין מהמגרש הוירטואלי בו המותג מנסה להתקיים.

Tech That

יום השנה ה-40
למק’ריב האגדי

אפילו חברות גדולות החלו לאחרונה להקים חנויות דיגיטליות שסוחרות ב-NFT כדי לבנות קהילות מסביב למותגים המובילים שלהן וליצור נאמנות וקירבה בקרב קהל הצרכנים. כך למשל הגענו למצב שבו מקדונלד’ס מוציאה NFT כדי לציין את יום השנה ה-40 למק’ריב האגדי.

Pro Product

דמייני לעצמך שהיית קוראת את המאמר הזה במחשב שמאכלס מרתף בגודל של כ-135 מטר מרובע. לשמחתנו, מחשבים התקדמו והשתכללו המון מאז המצאתם, ולעומת המחשב הדיגיטלי הרב תכליתי הראשון, את המאמר הזה לא חייבים לקרוא במרתף – אלא אם כן רוצים, כמובן.

המחשבים של היום לא תופסים 135 מטר מרובע בגלל שהתקדמנו והשתכללנו מאז – נהיינו גמישים יותר, דינמיים יותר, משתפרים באופן תמידי. ואם מותגים רוצים להמשיך ולהישאר רלוונטיים, ולהתחיל או להמשיך לשגשג הם צריכים לעשות זאת גם, לזהות מגמות ושינויים – ולהשתנות יחד איתם.

איך המוצר שלך נראה? האם שינית אותו מאז יצירתו? האם הוא עדיין עונה על צרכים של לקוחות רלוונטיים? איך המותג שלך נתפס? האם את רוצה לשנות את זה? אלה שאלות ששווה לשאול את עצמנו אחת לכמה זמן, כדי שלא נקפא על השמרים. 

 

ממש בכף היד שלנו

אם יש מוצר שכולנו מכירים ועבר הרבה שינויים והתאמות לקהל היעד שלו הוא הסמארפון שיש לכל אחד מאיתנו. אנחנו חיים בעידן בו הסמארטפונים בגודל הכי גדול שהם היו. הגודל הממוצע של הסמארטפון עולה בהתמדה כבר יותר מעשור. הטלפונים הראשונים היו כל כך גדולים וכבדים עד שניתן להן הכינוי ‘לבנים’. בהדרגה גדלי הטלפון החלו להצטמצם. הכל השתנה כאשר הסמארטפונים נכנסו לשוק. בתחילת 2007 הכריז סטיב ג’ובס על האייפון הראשון. אפל המציאה מחדש את משחק הטלפון ושינתה את עולם המובייל כפי שאנו מכירים אותו היום. הסמארטפונים החלו להיות גדולים יותר במהלך השנים האחרונות ומסכי התצוגה רק הולכים וגדלים.