למה אתם צריכים חשבון פינטרסט?

Digital
תכירו- פינטרסט. המקום בו כל עסק מקבל הזדמנות לפרוץ.

אנחנו מניחות שאתם יודעים כמה חשוב להשקיע בשיווק אורגני, אז בטח כבר יצא לכם להקדיש שעות של מחשבה על סטורי מושך לאינסטגרם או על תיאור קולע לבלוג שאתם משתפים בפייסבוק. (אין לכם אחד? תנו לנו להסביר לכם כמה אתם מפסידים, כנסו לכאן.)

 אם עדיין לא יצא לכם לשמוע על פינטרסט, כנראה שאתם פשוט לא ממש חזקים בחיפוש אחר השראות ברשת. בתור מנוסות בתחום, אנחנו מרגישות שיש לנו את האחריות לספר לכם שמדובר באחת הרשתות החברתיות החזקות ביותר בכל התחומים ובמיוחד בתחומי הלייף סטייל, אוכל, הורות, אופנה, יצירה, עיצוב פנים, כושר ומוטיבציה. 

לפני שנתחיל להעמיס עליכם טיפים שיעזרו לעסק שלכם לצמוח (כרגיל), בואו נעשה לכם היכרות רשמית עם פינטרסט:

פינטרסט היא אפליקציה שנולדה בשנת 2010 כרשת חברתית המדמה לוח מודעות. היא מאפשרת למשתמשיה “לנעוץ” תמונות וסרטונים שאהבו באמצעות Pins, נעצים וירטואליים, ולשייך אותם ללוחות השראה אינדיבידואליים בנושאים שמעניינים אותם. כמו רשתות חברתיות אחרות, גם פינטרסט מאפשרת למשתמשיה לעקוב זה אחר זה, לצפות בלוחות השראה של אחרים ולעשות “share” או יותר נכון, “Repin” לתמונות שהם אהבו.

פינטרסט משמשת ככלי פרסום חזק בארה"ב, במיוחד עבור עסקים שקהל היעד שלהם הוא נשים, מכיוון שהן מהוות כ-80% מ-175 מיליון האנשים המשתמשים בה ברחבי העולם. 

ואם עדיין לא השתכנעתם, כדאי שתכירו את הנתון הבא: 66% ממשתמשי פינטרסט מבצעים רכישה לאחר שהם נתקלים בפוסט מושך של אותו המותג.

פינטרסט

למי פינטרסט מתאימה?

פינטרסט היא אפליקציה עם פוטנציאל שיווקי אדיר לכל העוסקים בתחומי עיצוב ולייף סטייל. אתם חייבים להיות חלק ממנה אם אתם פונים גם לקהל בינלאומי מכיוון שהיא תאפשר לכם להגיע אליו בצורה אורגנית ובמינימום מאמץ. אבל בגדול, לפחות לדעתנו, פינטרסט מתאימה לכל מי שיתאים את עצמו אליה. יש לכם נגרייה? צרו מדריך DIY למדף נעליים. אתם מנהלי השיווק של חברת ויטמינים? צרו To do list מעוצב עם תזכורות לקחת אותם בזמן. כל תחום יכול להוות השראה לאחרים בתנאי שמתמידים לחשוב מחוץ לקופסא. מרגישים שזה בלתי אפשרי בתחום שלכם? צרו איתנו קשר. אנחנו כבר נדאג למצוא את יהלום ההשראה הלא מלוטש שלכם.

במה חינמית לקישורים

פינטרסט הוא נכס אינטרנטי חינמי ששייך לכם. בניגוד לדף פייסבוק שמקבל חשיפה על פי אלגוריתם המזהה אינטרקציות מבוססות היכרות אישית, בפינטרסט תוכלו לזכות בחשיפה אינסופית וחוצת גבולות. אחד היתרונות המשמעותיים של האפליקציה הוא שתמיד תוכלו לתת טעימה קטנה ומסקרנת מהתוכן שתצרו בפוסט הפינטרסט ולקשר אותו לדף הבית של האתר שלכם, לבלוג שכתבתם, לחשבון האינסטגרם שלכם ואפילו לחנות האונליין שפתחתם.

אז איך עושים את זה נכון?

לפני הכל, נמצאים שם. מכיוון שמדובר באחת הדרכים האפקטיביות להשפיע על החלטת הרכישה של הלקוחות שלכם, הנוכחות שלכם באפליקציה יקרה מפז וכדאי להשקיע בה. 

התדירות שבה תעלו תכנים תשפיע על החשיפה שתקבלו, אז חשוב לשמור על קצב גבוה של העלאת תכנים. ההמלצה הבסיסית היא על 3 פוסטים שבועיים אבל בגדול- כמה שיותר, יותר טוב. 

צרו תוכן שמעניק ערך אמיתי למשתמשים בהתאם למוצרים/שירותים שאתם מספקים.

שבו לעצמכם מה היה מעניק לכם השראה במידה והייתם במקומם, ולא פחות חשוב, תשקיעו בעיצוב.

פינטרסט היא אחת האפליקציות הויזואליות ביותר ולכן עיצוב הפוסט שלכם יכול להיות זה שיקבע לבסוף כמה חשיפה ו”נעיצות” תקבלו. אם אתם מנהלי שיווק של לקוח “לא פוטוגני” כמו מוסד לימודים למשל, חפשו תמונות אסתטיות של סביבת לימודים מושכת וצבעונית ומשכו באמצעותן את המשתמשים לתוכן שתכתבו. 

חשוב גם להקפיד להעלות תמונות אנכיות ולשמור על גודל אופטימלי שיתאים לשימוש במובייל.

עיצוב

SEO

לא, זה לא רק בגוגל. פינטרסט הוא מנוע חיפוש לכל דבר ולכן אחת הדרכים האפקטיביות לצבור חשיפה ולהרחיב את קהל הלקוחות שלכם היא לבחור במילות מפתח מדויקות ונכונות. הקפידו לבחור כותרות המתארות את הערך שאתם מעניקים בפוסט כי סביר להניח שאלו יהיו גם הכותרות שהמשתמשים יחפשו, למשל: טיפים ללימודים מהבית, מתכון לעוגת לימון, עיצוב חדר שינה וכו’… כדאי שתשקיעו גם בכתיבת תיאור מדויק לפוסט ותתנו בו מידע בסיסי אודות הפוסט המלא. ולפני שתשאלו- כן, אפשר לכתוב בעברית, אבל עדיף שלא. אתם לא רוצים להגביל את החשיפה שתקבלו לשווא, בטח לא ברשת חברתית עם חשיפה כה ענפה כמו פינטרסט.

איך אנחנו יודעים שאנחנו בדרך הנכונה?

כבר חשבנו שלא תשאלו. פינטרסט דאגה מראש גם לכלי ניתוח משלה, Pinterest Analytics, שיכול לעזור לכם לזהות אילו פוסטים הצליחו יותר מאחרים ואיך המשתמשים הגיעו אליהם. כך תוכלו ללמוד מטעויות, לשמר הצלחות ופשוט להבין טוב יותר את תוצאות ההשקעה שלכם. 

הכלי מחלק את הניתוח ל4 חלקים:

Impressions- חשיפות- כמה פעמים הפוסט שלכם נצפה? מספר כללי המתאר את החשיפות שהגיעו דרך דף הבית, מנוע החיפוש ופיד הקטגוריות. 

Saves- שמירות- או יותר נכון, “נעיצות” של התוכן שלכם באחד מלוחות ההשראה של המשתמשים.

Link clicks- כניסות ללינקים- כמות הקליקים על הקישורים שהוספתם לפוסטים שהעלתם. 

All-time- היסטוריית החשבון שלכם- החלק בו יופיע הניתוח המעמיק של הפרופיל שלכם, מהם הפוסטים הפופולריים ביותר וכמה פעמים הם הופיעו בדפי החיפוש.

כמובן שיש כלים נוספים שיכולים לעזור לכם לעשות עבודה טובה יותר, תוכלו לקרוא עליהם כאן.

אז מה עכשיו?

פחות דיבורים ויותר מעשים. זמן שווה כסף ובמקרה של פינטרסט- גם לקוחות. אתם כבר יודעים שהאפליקציה תעזור לכם למתג את עצמכם בדיוק כמו שהייתם רוצים, להעניק ערך ממשי יותר ללקוחות ותיקים ולגרום ללקוחות חדשים להכיר אתכם. אז.. למה אתם מחכים?

Share

You might also like

האם שיווק משפיענים עדיין רלוונטי ב-2024?

Digital

השפעת הסושיאל על תנועות חברתיות – טרנד או כאן כדי להישאר?

Digital