והרשת היתה תוהו ובוהו ויברא האדם את ה- האשטאגים וירא כי סבבה

פעם פעם, כשהאנושות רק התחילה לגלות את נפלאות האינטרנט (ואף אחד עוד לא חשב על האשטאגים), היא זרקה לתוכו מידע כמו שזורקים תיקיות על שולחן העבודה, מה שיצר כאוס רציני במרחב האינטרנטי.
האשטאג

ThrowBackThursday#

פעם פעם, כשהאנושות רק התחילה לגלות את נפלאות האינטרנט (ואף אחד עוד לא חשב על האשטאגים), היא זרקה לתוכו מידע כמו שזורקים תיקיות על שולחן העבודה, מה שיצר כאוס רציני במרחב האינטרנטי. 

 

בשלב מסוים קמה אמא- מייקרוסופט, והחליטה שהגיע הזמן לעשות סדר בבית הזה (או בעיקר לעשות מלא כסף) היא יצרה את Windows, שהיה למעשה האיי רובוט הדיגיטלי הראשון.

מאוחר יותר הגיעו מנועי חיפוש נוספים כמו Google ו- Yahoo שהביאו בשורה בנושא ארגון המידע- הקישורים. וכך החל מודל הלינקים באינטרנט, ממש כמו שאנחנו מכירים אותו. 

 

אחר כך הגיעו התגיות (כמו שאתם ודאי מכירים מבלוגים), שעזרו לארגון המידע הטקסטואלי לפי קטגוריות שונות ולבסוף- למדנו לארגן גם מידע ויזואלי בעזרת טקסט. תחשבו על זה- המחשב לא יכול לזהות תמונה, אבל הוא יודע לזהות טקסט. אם נצרף לתמונה טקסט, נוכל לזהות ולתייג אותה בקטגוריה הרלוונטית. מגניב לא? מאוד.

תמונות

והרי לכם In a nutshell הרציונל מאחורי הפורמט האינסטגרמי ותורת ההאשטאג.

GetItRight#

כמו בכל דבר, שימוש נכון בהאשטגים מצריך בניית אסטרטגיה חכמה.

אנחנו הכי בעד האפשרויות שהאינטרנט פתח עבור כל זב חוטם שחושק ברגע של תהילה, אבל תרשו לנו להסתייג מחוסר מקצועיות- ונסביר: 

כשיוצרי תוכן משתמשים בהאשטאג בצורה לא נכונה, הם עושים מה קורים אותו “בלאגן באינטרנט” ומונעים מיוצרים אחרים שכן משקיעים בתכנון האסטרטגיה שלהם לקבל את החשיפה שבשבילה הם עבדו כל כך קשה. 

 

ועכשיו ישאלו כל בעלי האינטרסים (שזה כולנו בערך)- אבל מה  אכפת לי שלמתחרה לא תהיה חשיפה? ובכן, כשאתם משתמשים בהאשטגים בצורה חובבנית אתם מלכלכים לעצמכם את הפרופיל בטראפיק לא איכותי, מה שישבש לכם את הקידום ויגרום לתקציב שלכם להתבזבז על קהלים לא רלוונטיים. לא חבל? 

FollowYourFollower#

כשניגשים לבנות אסטרטגית האשטאג, הקו המנחה צריך להיות חווית החיפוש של המשתמש או בעגה המקצועית- UCMS.

משקפיים

חשבו על תהליך החיפוש של היוזר הממוצע. באילו מילים הוא משתמש ומה הוא מצפה לראות? איך הוא מתאר את התמונות אליהן הוא מכוון? ברגע שנדע למה מצפה היוזר שלנו, נדע להתאים את ההאשטאג לתוכן הרלוונטי. אם נשתמש בהאשטאגים בצורה שהכי תורמת לחוויות משתמש נוחה ואפקטיבית, נרוויח קהל איכותי שיקדם את הפרופיל שלנו ונתרום לסדר הכללי של הרשת כולה, מה שבסופו של דבר עוזר לכולנו.

#AskAnAdult

אחרי שהבנתם את הכיוון הכללי, נשאר התכל’ס.

אז למרות שאנחנו לא מאמינים בצ’קליסט, קבלו כמה טיפים קטנים שעושים הבדל גדול:

 

כמות: חלק ישבעו ב-30 האשטאגים שזה המקסימום המותר באינסטגרם, חלק יגידו שעדיף פחות. אנחנו אומרים: זאת לא הכמות,  זו האיכות. שימוש חכם ימשוך קהל איכותי, לא משנה כמה האשטאגים תחליטו לשים בפוסט.

 

איכות: אם עוד לא ברור למה כדאי להתשמש בהאשטגים בצורה חכמה, הנה עוד סיבה- כשמשתמשים בהשטאגים לא רלוונטיים או בעייתיים מבחינת החוקים של אינסטגרם, אתם עלולים למצוא את עצמכם ברשימת ה-Shadowban. זה אומר שאינסטגרם תגביל את החשיפה שלכם למינימום. 

אתם לא רוצים להגיע לרשימה הזו.

 

גיוון: הדרך הטובה ביותר להגיע למקסימום אנשים היא לאזן בין האשטאגים כלליים וגדולים לכאלה נישתיים וספציפיים יותר. השתדלו להביא מספר השאטגים מכל קטגוריה ותגדילו את החשיפה של הפוסט שלכם.

 

בניית אסטרטגית האשטאגים נכונה היא תורה שלימה שאי אפשר ללמוד על רגל אחת.

 

אם אתם רוצים לעשות את זה כמו שצריך ולא להסתכן בירידת חשיפה או בלידים לא איכותיים- תמיד רצוי להיעזר באנשים שדוברים את שפת האינטרנט וידעו לקלוע למה שהאלגוריתם אוהב. 

דברו איתנו > brainnu.com/contact-us